Lauf carbon vorken:

Als je opzoek bent een stabiele verende vork die je voldoende comfort geeft, onderhoudsvrij is en je bike super licht maakt, dan is een Lauf carbon vork zeker iets voor jou.
Het type Trail Racer is speciaal voor de veel eisende xc en marathon rijder, die van een laag gewicht houd, maar toch voldoende comfort.

Gewicht: Doordat deze vork geheel van carbon is, kom je op een totaal gewicht van 995 gram. Dat is gemiddeld zo'n 550 tot 900 gram lichter dan de meest voorkomende traditioneel high end verende vorken van nu.

Techniek: Zijn veerweg van 60mm haalt hij uit de S2 glasvezel strips die horizontaal en laag bij de vooras gemonteerd zijn. Hierdoor veert de vork waar hij het eerst de klappen krijgt, bij de vooras dus. Doordat deze vork geen weerstand heeft op afdichtingen van bewegende delen en doordat de vering hoek horizontaler is dan bij de traditionele vorken veert de vork makkelijker bij kleine oneffenheden en is minder actief bij druk vanaf het stuur. De vering is progressief, wat wil zeggen dat naarmate de vork verder in veert de weerstand steeds groter wordt. Dit om bottoming te voorkomen.

Garantie: Er is veel test werk verricht met deze vork voordat deze in productie ging. Zowel in het veld als in een test lab waar de vork 400.000 schokken te verwerken kreeg. Doordat er hoogwaardige kwaliteit materialen gebruikt worden krijg je een super stabiele en lichte vork waar je als consument 5 jaar garantie op krijgt.

Voor wie geschikt: Dus ben je opzoek naar een super lichte en stabiele vork die ook nog eens onderhoudsvrij is. Geschikt is voor de vlakke paden in Nederland, maar ook zeer geschikt is voor de gemiddelde Ardenne (B) of Sauerland (D) rit.
En een prima vervanger is voor diegene die met een starre vork rijden, maar toch het comfort willen van een verende voorvork, zonder dat het gewicht erg hoog wordt.
Dan is een vork van Lauf zeker een goede keuze.

Ons Lauf test centrum: Om zijn goede rijeigenschappen te ervaren stellen wij een paar test vorken beschikbaar. We hebben twee Lauf Trail Racer 29” regular vorken om te testen en een complete fiets met een Lauf Trail Racer 29” vork.

“Testen is ervaren” vinden wij, dus doe daar je voordeel mee. Bel of mail ons voor een afspraak.

Meer technische info vind u in onze webshop.

Wij doen al het onderhoud en leveren alle onderdelen voor:

Powered by Volg ons op